Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οι καμπάνες από το πρωί στις εκκλησίες χτυπούν χαρμόσυνα, καθώς με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε πριν από λίγο στην Κεφαλονιά , η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου.
Ενθρονίστηκε με λαμπρότητα ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος! (εικόνες + video) Τον νέο Μητροπολίτη ενθρόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία της βουλευτού του Νομού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου, του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, του Κλήρου, εκπροσώπων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλης και πλήθος πιστών.
Στην τελετή της ενθρόνισης που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου, συμμετείχαν η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας», το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, σπουδαστές της ΑΕΝ, αλλά και σχολεία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νησιού.
Στη συνέχεια ο νέος Μητροπολίτης, εν πομπή, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αργοστολίου όπου εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισης με τον λαό να αναφωνεί ΆΞΙΟΣ!
Παρακάτω εικόνες από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου


O νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος εισέρχεται στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου