Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ



Αλήθεια, πόση δύναμη έχει η θερμή προσευχή, τα γόνατα και κλάματα, όταν βγαίνουν μέσα από την καρδιά μας!
Όταν ο άνθρωπος πιστεύει, τότε ανοίγουν όλες οι πόρτες του Θεού.
Πόση μεγάλη είναι η Αγάπη του Χριστού. Σε όλους κάνει θαύματα. Ακόμη και σε αυτούς που δεν είναι βαπτισμένοι. Αρκεί να καταφύγουν αποκλειστικά σε Αυτόν. Ασφαλώς και μετά να τον ακολουθήσουν με αφοσίωση και διαρκή πίστη. Αυτό συμβαίνει σήμερα σε κάποιους ευσεβείς μουσουλμάνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και πηγαίνουν στο Χριστό, στην Παναγία, στον άγιο Γεώργιο. Έχουν γίνει πολλά τέτοια θαύματα. Ο Χριστός σε μια τέτοια περίπτωση στο Πακιστάν ζήτησε μετά από το θαύμα, να βαπτιστεί ο άνθρωπος και να κηρύξει το όνομά του.
Πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του Χριστού. Η παντοδυναμία Του και η Πανσοφία Του. Η Παναγάπη Του και η Παντογνωσία του. Κάνει καλά από μακριά. Όλα τα μπορεί ο Κύριος. Είναι Θεός αληθινός. “Πάντα δυνατά τω Θεώ, αδυνατεί δε Αυτώ ουδέν”. Κι αν δεν δούμε εξωτερικό αισθητό θαύμα, θα έχουμε στην καρδιά μας τη χάρη Του και θα γίνει η αλλαγή μας το μέγιστο θαύμα.
Ο Χριστός έχει όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και “σε Αυτόν κατοικεί παν το πλήρωμα της Θεότητος σωματικώς”. Έχει το προφητικό χάρισμα, το βασιλικό και το Αρχιερατικό. Μαζί με αυτά έχει το ιαματικό, το προορατικό και το διορατικό. Μετά την Πεντηκοστή όλα αυτά τα κληρονομούν και οι πιστοί. Τα τρία πρώτα με το βάπτισμα και τη Γενική Ιεροσύνη. Τα άλλα κατά το βαθμό τη Πίστεως και αγιότητας
Ύστερα από κάθε θαύμα ζητείται η ευγνωμοσύνη. Δεν είναι συμφέρον για την ψυχική μας σωτηρία να κάνουμε τάματα, να γίνονται θαύματα και μετά να αποστατούμε, να φεύγουμε και να ξεχνάμε τα πάντα. Ζητείται συνέχεια και συνέπεια μετά το θαύμα στην προσωπική μας ζωή και διαρκής ακολουθία του Ιησού.
Μεγάλα τα της Πίστεως κατορθώματα. Εμείς όσο μπορούμε να σπρώχνουμε τον κόσμο προς τον Χριστό. Αυτός είναι ο μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειαζόμαστε όλοι τον Χριστό. Πρέπει να βοηθήσουμε και τους συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν τα αρνητικά συναισθήματα και τα επιγενόμενα των συνθηκών, μέσα στις οποίες ζούμε.