Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ:"ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΡΔΙΑΣ"

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φθανοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Τον Μακαριώτατο, ο οποίος συνοδεύεται στο προσκύνημα αυτό απο τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Τον Μακαριώτατο προσφώνησε η Καθηγουμένη της Μονής γερόντισσα Φιλοθέη, η οποια αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στο κορυφαίο γεγονός της επίσκεψης του Μακαριωτάτου στη Μονή. Προσέφερε δε στον Μακαριώτατο ως ενθύμιο μια φορητή εικόνα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνηση του τόνισε οτι «σε έναν κόσμο κουρασμένο τα μοναστήρια ειναι πνεύμονες της Εκκλησίας» και πως «το προσκύνημα του αυτό έχει και έναν χαρακτήρα ανταπόδοσης και ευχαριστίας» καθώς όπως τόνισε «ο Όσιος Παΐσιος έπαιξε ρόλο στη ζωή μου και στην πορεία μου». Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο του Οσίου Παϊσίου.
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν και προσεκύνησαν τον τάφο του Οσίου γέροντος Παϊσίου.
Στις 8 το βραδυ θα ξεκινήσει μεγάλη ιερά Αγρυπνία στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και η οποία αναμένεται να τελειώσει γύρω στις 4 το πρωί.
Να σημειωθεί οτι ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες προσκυνητές στην Μονή, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να κορυφωθεί αργά τη νύχτα.
arxiepiskopos_souroti2 arxiepiskopos_souroti4 arxiepiskopos_souroti6 arxiepiskopos_souroti7 arxiepiskopos_souroti9 arxiepiskopos_souroti11 arxiepiskopos_souroti12